След като изчетох темата се навих и вчера махнах катализатора. На негово място ми сложиха гърне което имаше форма и дължина като катализатора. Цялата работа излезна 100 лева. Звукът въобще не се промени, а откъм динамика колата чувствително се подобри. Преди тази операция след 3500- 4000 оборота сякаш нещо я затапваше. При плавно подаване на газ поемаше, но ако натиснеш по-сериозно се получаваше едно "умаляване". Този "ефект" ми се беше появил преди около 2 месеца. Реших да пробвам първо да махна катализатора и при мен имаше доста осезателен ефект.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Премахване на катализатор - "ЗА" и "ПРОТИВ"
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от gjulizar83 Покажи съобщениеаз съм си махнал катализатора от преди година. разлика няма според мен. лошото е само че зимата ауспуха не загрява и на колата и е много трудно да вдигне градуси. освен това ръчната постоянно ми е замръзнала зимата, а преди с катализатор се размразяваше като позагрее колата. обмислям дори да си сложа катализатор от друга алфа.____________________________________________
ex Alfa 146 1.6 TS 1997 , ex Lancia Delta II 1.6 16V, ex Alfa 147 2.0 TS Selespeed
Alfa 145 1.9 JTD Extreme Remap
Musso 2.3 DOHC
Comment
-
Първоначално публикувано от Nasi4 Покажи съобщениеСлед като изчетох темата се навих и вчера махнах катализатора. На негово място ми сложиха гърне което имаше форма и дължина като катализатора. Цялата работа излезна 100 лева. Звукът въобще не се промени, а откъм динамика колата чувствително се подобри. Преди тази операция след 3500- 4000 оборота сякаш нещо я затапваше. При плавно подаване на газ поемаше, но ако натиснеш по-сериозно се получаваше едно "умаляване". Този "ефект" ми се беше появил преди около 2 месеца. Реших да пробвам първо да махна катализатора и при мен имаше доста осезателен ефект.
Като изчете цялата тема, видя ли, че в него има платина...която струва парички
Иначе, на тея дето им звънят резонаторите, да искат нов...аз като си махнах катализатора на 1.6тс-а, първия резонатор звънеше, върнах се и хората го смениха с нов без пари....и после нямаше никакви проблеми.Единствено колата стана една идея по-шумна във високите обороти.
Операцията правих в Ем-комлпект на Околовръстното, преди Борис 3-ти посока Овча Купел.там съм махал на още 2-3 коли и винаги съм бил доволен от работата на момчетата...156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Първоначално публикувано от Nasi4 Покажи съобщениеКатализатора си го взех. Засега стои в гаража. Интерсесно беше, че майсторите като го отрязаха не ми го дадоха ами се направиха на разсеяни и трябваше да си го поискам
. Но определено колата сега върви доста по-пъргаво...
Comment
-
Първоначално публикувано от Nasi4 Покажи съобщениеКатализатора си го взех. Засега стои в гаража. Интерсесно беше, че майсторите като го отрязаха не ми го дадоха ами се направиха на разсеяни и трябваше да си го поискам
. Но определено колата сега върви доста по-пъргаво...
"Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"
Comment
-
Първоначално публикувано от souze Покажи съобщениеМного ясно че ще се правят на луди, нали ще му приберат една педесетица156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Първоначално публикувано от fastedy Покажи съобщениеа беше ли стегнат имаше ли просвет. Така че със сигурност не е било много добре катализаторчето.
Алфа Ромео 156 2,0
Comment
-
Първоначално публикувано от oinotnA Покажи съобщениеАз знам за друг номер.Не се маха катализатора,а се пробива по някакъв начин(незнам точно какъв)и става така все едно го няма,но той е там
))
156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
Comment
-
Имаше две мнения, които ми направиха впечатление:
1 - газовете излизат по-бързо. Факт, неоспорим.
2 - че нямало отрицателен ефект. Според мене има.
Та...ако се махне катализатора, газовете ще излизат по-бързо, ще върви по-добре, ама ако е ремапната ще върви още по-добре и лопатки от турбото може да събираме после, щото няма да смогне да създаде налягане и ще върти, ще върти...
Не знам за такива случаи, но аз мисля да не рискувам.
От няколко места вече ме съветват да слагам резонатор, ако реша да махам катализатора. Мисля и по-голямо турбо да слагам, ама тва е за други теми
I came, I saw, I ran away screaming
Comment
-
Първоначално публикувано от georgievd Покажи съобщение
Та...ако се махне катализатора, газовете ще излизат по-бързо, ще върви по-добре, ама ако е ремапната ще върви още по-добре и лопатки от турбото може да събираме после, щото няма да смогне да създаде налягане и ще върти, ще върти...
Не знам за такива случаи, но аз мисля да не рискувам.
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
Comment
Comment